10 Χρόνια
Art Shop
Gallery
Exhibitions

Ingenium Logi

Νίκος Κρυωνίδης

Αυτή η ζωγραφική χειρονομία με ροές και σπαρμούς χρώματος, που δεν αφηγείται ό,τι ονομάζουμε πραγματικό κι ούτε περιγράφει εντυπώσεις, μοιάζει να μεταγλωττίζει χωρίς διερμηνεία τα μυστικά σήματα του Αιγαίου.

Φαίνεται να ομολογεί την αίσθηση του φωτός, ανάμεσα στο μπλε της θάλασσας και το μπλε του ουρανού, καλοκαιρινή ώρα με άπλετο φως.

Κι ακόμη, μιλάει για το φύσημα του ανέμου που μεταφέρει ήχους μουσικούς και λόγια (ομιλίες), που καθώς ταξιδεύουν γίνονται μουρμουρητό.

Κάπως έτσι καταγράφεται με χρωματικά πετάγματα η εποπτεία της στιγμής (l’ intuitiondel’ instant), αποδίδοντας το πνεύμα του τόπου, την αύρα του, τη διάχυτη ταυτότητά του κι ό,τι διαφαίνεται ή αναδύεται ως χαρακτηριστικό του στοιχείο, κρυπτογραφώντας τον κώδικα του Αιγαίου.

 Θάλεια Στεφανίδου

Ιστορικός Τέχνης-curator

Φωτογραφία πορτραίτου Νίκου Κρυωνίδη

Νίκος Κρυωνίδης

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΣΑΝΤΑΣ 0

Login

Create an account

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε ολόκληρο τον ιστότοπο, για τη διαχείριση της πρόσβασης στο λογαριασμό σας και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στη σελίδα πολιτική απορρήτου.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.