10 Χρόνια
Art Shop
Gallery
Exhibitions

Θεότητες

Νίκος Κόκκαλης

Τα έργα, ακουαρέλες με μικτή τεχνική, εστιάζουν στη γυναικεία φιγούρα και αντλούν αναφορές από τους εικονογραφικούς τύπους που αυτή «ενδύεται» σε διαφορετικές περιόδους της τέχνης. Οι σχεδόν διαφανείς αυτές φιγούρες συνιστούν μείξεις ανθρώπου και φύσης και αφηγούνται τους μύθους τους, αιωρούμενες σε αβέβαιους χώρους, ενώ οι μορφές τους ανακαλούν τις αντίστοιχες σχηματοποιήσεις του γυναικείου σώματος στα αγγεία της γεωμετρικής περιόδου,  αλλά και στα θραύσματα των ελληνικών αγαλμάτων.

Πρόκειται για  εικόνες της μίας και μόνης γυναικείας φιγούρας που διατρέχει τους αιώνες αλλάζοντας διαρκώς μορφή, είτε ως «Αφροδίτη» των προϊστορικών χρόνων, είτε ως κυκλαδικό ειδώλιο, ως Άρτεμη- «Πότνια Θηρών», ως Περσεφόνη, ή Παναγία- Ζωοδόχος Πηγή. Τελικά όμως,  παραμένει πάντα η ίδια, ως Δέσποινα και Κυρία. Ως η Μεγάλη Θεά και Μητέρα.

φωτογραφία πορτραίτου Νίκου Κόκκαλη

Νίκος Κόκκαλης

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΣΑΝΤΑΣ 0

Login

Create an account

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε ολόκληρο τον ιστότοπο, για τη διαχείριση της πρόσβασης στο λογαριασμό σας και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στη σελίδα πολιτική απορρήτου.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.