10 Χρόνια
Art Shop
Gallery
Exhibitions

Clay, gold and silver fields

Αγγελική Παπαδοπούλου , Νικόλας Μπλιάτκας

Το Αιγαίο και ιδιαίτερα η Λήμνος αποτέλεσε τον κοινό άξονα της έκθεσης “Clay, gold and silver fields” της κεραμίστριας Αγγελικής Παπαδοπούλου και του εικαστικού Νικόλα Μπλιάτκα. Τα κοσμήματα “Μακαρούνες”, σχεδίασε και δημιούργησε η κεραμίστρια Αγγελική Παπαδοπούλου ύστερα απο πρόταση του Χώρου Τέχνης “ Ώχρα Μπλε” . Η Λήμνος υπήρξε μεγάλος σιτοβολώνας και απο την αρχαιότητα έως σήμερα φτιάχνονται ακόμη εξαιρετικά ζυμαρικά. Η Αγγελική Παπαδοπούλου εμπνευσμένη απο τα παραδοσιακά χειροποίητα ζυμαρικά του Αιγαίου, δημιουργεί μια σειρά απο κεραμικές “μακαρούνες” που φοριούνται αντί να τρώγονται…Τα μοναδικά αυτά κοσμήματα είναι δεμένα με βαμβακερά υποαλλεργικά νήματα και ιδιαίτερα αυτοσχέδια ακροδεσήματα ενώ κάποια απο αυτά είναι σχεδιασμένα για να δίνουν τη δυνατότητα στον κάτοχό τους να αλλάζει το σχήμα τους καθώς τα φορά.

Το φώς και η αντανάκλασή του, καθώς και τα ανοιχτά πεδία των τοπίων του νησιού αποτελούν το υλικό των έργων, των τελευταίων τριών χρόνων, του Νικόλα Μπλιάτκα. Το “εσωτερικό” φως πηγάζει απο τις στιλπνές χρυσωμένες επιφάνειες ενώ η ζωγραφική επικάθεται σε λεπτές διαφανείς στρώσεις. Τοπία που ενεργοποιούν τη διάθεση του θεατή ανάλογα με το σημείο θέασής τους.  Οι Θάλασσες στα έργα του Μπλιάτκα είναι υγρά πεδία, διάφανα, με  διάχυτο το ασημένιο φως, χωρίς ορίζοντες, δηλώνοντας τη συνέχεια και το απέραντό της, ενώ αποκτούν οντότητα και ρυθμό μέσα απο την κίνηση του πινέλου.

Φωτογραφία Πορτραίτου Αγγελικής Παπαδοπούλου

Αγγελική Παπαδοπούλου

Νικόλας Μπλιάτκας

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΣΑΝΤΑΣ 0

Login

Create an account

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε ολόκληρο τον ιστότοπο, για τη διαχείριση της πρόσβασης στο λογαριασμό σας και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στη σελίδα πολιτική απορρήτου.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.