10 Χρόνια
Art Shop
Gallery
Exhibitions

Τόποι στη Μνήμη Ι

Αλεξία Ξαφοπούλου , Χρήστος Κεχαγιόγλου

Τοπία της μνήμης και της εμπειρίας, ιστορίες και αφηγήσεις, ίχνη και διαδρομές στον φυσικό κόσμο, κυριαρχούν και επιβάλλονται στις συνθέσεις της έκθεσης LandinMemoryI, των εικαστικών Αλεξίας Ξαφοπούλου και Χρήστου Κεχαγιόγλου. Η τέχνη της Αλεξίας Ξαφοπούλου, ευαίσθητη και εξομολογητική, βιωματική και οικεία, απευθύνεται και επικοινωνεί με τον αποδέκτη της, προκαλώντας το βλέμμα και διευρύνοντας τις εμπειρίες του, ενεργοποιώντας τις ψυχικές και συναισθηματικές του λειτουργίες, οδηγώντας τον στην αναζήτηση μηνυμάτων που βρίσκονται φυλαγμένα πίσω από την επιφάνεια. Εικόνες με ρίζες στην προσωπική της διαδρομή προσφέρουν μια περιήγηση σε τοπία, οικεία και ανοίκεια, πραγματικά και φανταστικά, με μια μοναδική αντίληψη του ρυθμού σε έργα πολύπλευρα που χαρακτηρίζονται από την ευρηματική χρήση διάφορων υλικών, μέσων και διαδικασιών.

Οι ζωγραφικές συνθέσεις του Χρήστου Κεχαγιόγλου επικεντρώνονται στα στοιχεία εκείνα του τοπίου που κατευθύνουν στην ποιητική προσέγγισή του, στην εκφραστικότητα, μεταδίδουν και διατηρούν ατόφια την πρωταρχική αίσθηση, τη συγκίνηση και την αλήθεια. Ο κομψός γραμμικός σχεδιασμός, οι έντονες σχηματοποιήσεις, η πλαστικότητα των όγκων και η έντονη χρωματική απόδοση οδηγούν σε αξιόλογα αισθητικά επιτεύγματα. Ο θεατής βρίσκεται μπροστά σ’ ένα λυρικό, ποιητικό και ρομαντικό σύμπαν εικόνων, έναν κόσμο, αδιατάρακτης ηρεμίας, τα όρια του οποίου είναι τα όρια της σύνθεσης.

Γιάννης Μπόλης,   Ιστορικός της Τέχνης

Φωτογραφία πορτραίτου Αλεξίας Ξαφοπούλου

Αλεξία Ξαφοπούλου

Χρήστος Κεχαγιόγλου

Φοτογραφια πορτραίτου Χρ. Κεχαγιογλου

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΣΑΝΤΑΣ 0

Login

Create an account

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε ολόκληρο τον ιστότοπο, για τη διαχείριση της πρόσβασης στο λογαριασμό σας και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στη σελίδα πολιτική απορρήτου.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.