10 Χρόνια
Art Shop
Gallery
Exhibitions

Νίκος Κρυωνίδης

Φωτογραφία πορτραίτου Νίκου Κρυωνίδη

… Σχεδιάζω για να προσεγγίσω το κοίλο του γλυπτού και να κατανοήσω ίσως την εντός και εκτός του έννοια του χρόνου. Αποκρύπτω και παραλλάσσω τη μορφή και ως εκ τούτου τη μεταμορφώνω από εικόνα σε ζωγραφική , εξαντλώντας τις άπειρες δυνατότητες της γραφής με σχέδιο περιγραμματικό , ελεύθερο και γραμμικό, καθώς τα αντικείμενα μετακινούνται , καθώς σκιάζουν το τοπίο και σκιάζονται από αυτό , καθώς το φως τα χρώματα τους αναλύει και μεταφέρει , καθώς τα έμβια όντα περιγράφουν τον εαυτό τους σε κινήσεις και ταχύτητες που τις ορίζουν οι εκάστοτε ανάγκες επιβίωσης . Δυνάμεις και ύλη που συστρέφονται , θρυμματίζονται, κονιορτοποιούνται.  Ίχνη εξανεμίζονται , θωπείες , πνοή του ανέμου, κύμα και σκόνη, ανάσα επιταχυνόμενη.

Ο Νίκος Κρυωνίδης γεννήθηκε το 1963 στην Ξάνθη. Είναι απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής σχολής του Α.Π.Θ. Έχει πραγματοποιήσει  ατομικές εκθέσεις στις γκαλερί Επίκεντρο, Ζήνα Αθανασιάδου, Λόλα Νικολάου , Μεταμόρφωση, Πλειάδες, Ζήτα Μι, Manifactura,  στο Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ( Γενή Τζαμί), στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης και αλλού. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Έργα του βρίσκονται στις συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης  (MOMUS) Θεσσαλονίκης, στο American College of Greece στην Αθήνα και σε ιδιωτικές συλλογές.

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΣΑΝΤΑΣ 0

Login

Create an account

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε ολόκληρο τον ιστότοπο, για τη διαχείριση της πρόσβασης στο λογαριασμό σας και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στη σελίδα πολιτική απορρήτου.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.