10 Χρόνια
Art Shop
Gallery
Exhibitions

Κριστιάνα Ηλιοπούλου

φωτογραφία πορτραίτου Κριστιάνας Ηλιοπούλου

Το έργο της είναι ένα οπτικό ημερολόγιο των σκέψεών της για την ύπαρξή μας ως ανθρωπότητα και τις προσωπικές της ιστορίες και βιώματα. Δουλεύει με χαρακτική, ζωγραφική, αμπαλάζ, κολάζ, paper art, γλυπτική και εγκαταστάσεις, με μια διάθεση πειραματισμού με κλασικές και καινούργιες τεχνικές. Η οπτικοποίηση ερεθισμάτων είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εξερεύνηση των εκφραστικών δυνατοτήτων των υλικών. Με ξεχωριστές πηγές και ατμόσφαιρες, κάθε ενότητα έργων είναι ένα στάδιο στην καλύτερη κατανόηση του εαυτού της σαν άνθρωπο και σαν καλλιτέχνη απέναντι στον Κόσμο.

Η  Κριστιάνα  Ηλιοπούλου γεννήθηκε το 1969 στο Βουκουρέστι, Ρουμανία. Το 1997 απέκτησε το πτυχίο της Α.Σ.Κ.Τ. του Α.Π.Θ. του τμήματος  Ζωγραφικής (εργ. Α. Θεοφιλακτόπουλος) και το 2004 το πτυχίο της  Α.Σ.Κ.Τ. του  Α.Π.Θ. του τμήματος  Χαρακτικής (εργ. Μ. Γιανναδάκης). Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, του Συλλόγου Αποφοίτων Α.Π.Θ.,του Συλλόγου Αποφοίτων Σχολής Καλών Τεχνών, του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. και της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών. Από το 1994 έως σήμερα έχει στο βιογραφικό της 10 ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε με χαρακτική, ζωγραφική, μικτές τεχνικές και paper art σε πάνω από 170 ομαδικές εκθέσεις, Μπιενάλε και διεθνή συμπόσια καλλιτεχνών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 2004 κέρδισε το έπαινο στην Τρίτη Μπιενάλε των φοιτητών των Ανώτατων Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδος, Κρήτη και το 2008 το 1ο  Βραβείο στην 2η  International Biennial of Small Graphics Inter-Art, Aiud, Ρουμανία. Τα έργα της βρίσκονται σε κρατικές και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επί του παρόντος διδάσκει στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.,στο Εργαστήριο Χαρακτικής.  

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΣΑΝΤΑΣ 0

Login

Create an account

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε ολόκληρο τον ιστότοπο, για τη διαχείριση της πρόσβασης στο λογαριασμό σας και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στη σελίδα πολιτική απορρήτου.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.