10 Χρόνια
Art Shop
Gallery
Exhibitions

Ισμήνη Μπονάτσου

Σημαντικό στοιχείο της δουλειάς μου είναι ο τρόπος που επικοινωνεί ή δεν επικοινωνεί ο άνθρωπος – συνήθως νεαρό κορίτσι- με τον περιβάλλοντα χώρο. Οι μορφές που ζωγραφίζω κατά κανόνα  μοιάζουν μετέωρες σε ένα χώρο απροοπτικό, μινιμαλιστικό, υπαινικτικό. Η απουσία χώρου μέσα από τη χρήση του λευκού χρώματος ή του άβαφου χαρτιού, αναμετράται-συνυπάρχει σε μια λεπτή ισορροπία με τη φιγούρα. Τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιώ συστηματικά το χαρτί: ένα ταπεινό υλικό με μεγάλη ιστορία, που με οδηγεί σε ποικίλους πειραματισμούς. Το άσπρο άβαφο χαρτί ως tabula rasa, απομακρύνεται από την έννοια του «non finitο»: καταλήγει να αποκτά ενεργό ρόλο, εντείνοντας αντιθέσεις όπως κενό-γεμάτο, χρώμα-μη χρώμα, συγχρόνως δε, μέσα από την τεχνική της αφαίρεσης υλικού (χαρτοκοπτική), αναδεικνύει  την αντίθεση ύλη-μη ύλη. 

Η Ισμήνη Μπονάτσου γεννήθηκε στην Κεφαλονιά. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1986-1991), και στη Facultad de Bellas Artes, Universitat de Barcelona, με υποτροφία της Ισπανικής κυβέρνησης (1993-1994). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ, (2010-2012).Υπήρξε μόνιμη καλλιτεχνική συνεργάτης του Πολιτιστικού Ιδρύματος “Stichting SFERRA” στο Άμστερνταμ και είχε την εικαστική επιμέλεια του έντυπου υλικού στην Ολλανδία και το Βέλγιο (1995- 2007). Έχει ασχοληθεί με τη σκηνογραφία, την κατασκευή σκηνικών και την εικονογράφηση παιδικού βιβλίου.  Έχει σχεδιάσει εξώφυλλα δίσκων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της street art ομάδας  ‘Cookless’ (2011-2016).

Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, το Βέλγιο και την Ισπανία.Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 50 ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Βέλγιο, Αυστρία, Ολλανδία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Κύπρο, Τουρκία, Εκουαδόρ, Κίνα, Ρωσία.

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΣΑΝΤΑΣ 0

Login

Create an account

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε ολόκληρο τον ιστότοπο, για τη διαχείριση της πρόσβασης στο λογαριασμό σας και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στη σελίδα πολιτική απορρήτου.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.