10 Χρόνια
Art Shop
Gallery
Exhibitions

Ντορίνα Μάλλιου

Φωτογραφία πορτραίτου Ντορίνας Μάλλιου

“..Οι πολυμορφικές μου συνθέσεις, δεν είναι άλλο, από γέφυρες επικοινωνίας του ορατού κόσμου με το υποσυνείδητο και τη Μητέρα Φύση.
Αυτοσχέδιες συνθέσεις, απροσδόκητες και ρευστές, προκύπτουν στο ζωγραφικό χώρο. Ζυμώνεται κάθε φορά η εξέλιξη μιας άγνωστης μορφής, που απαγκιστρώνεται από μνήμες ατομικές ή συλλογικές. Παραλληλίζω τις οργανικές φόρμες με το γυναικείο σώμα.
Έτσι που στην ανάπτυξη μοτίβων που ξεκινούν από ένα κεντρικό πυρήνα και απλώνονται κυκλικά σε καμπυλόσχημους σχεδιασμούς, να ερμηνεύονται συμβολικά με το μυστήριο της ζωτικής δημιουργίας, όπως η ζωή μέσα από τη γυναικεία μήτρα…”

Γεννήθηκε στη Μελβούρνη το 1967. 1996-2001 σπουδές στο Τμήμα Εικαστικών και Eφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. στο εργαστήριο ζωγραφικής του Γιάννη Φωκά.  Παρουσίασε τη δουλειά της σε οκτώ ατομικές εκθέσεις (Παρίσι, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ξάνθη, Λήμνο). Συμμετείχε σε πάνω από 30 ομαδικές εκθέσεις.

Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΣΑΝΤΑΣ 0

Login

Create an account

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε ολόκληρο τον ιστότοπο, για τη διαχείριση της πρόσβασης στο λογαριασμό σας και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στη σελίδα πολιτική απορρήτου.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.