10 Χρόνια
Art Shop
Gallery
Exhibitions

Χρήστος Κεχαγιόγλου

Φοτογραφια πορτραίτου Χρ. Κεχαγιογλου

Πραγματικότητες και ενδοχώρα      (απόσπασμα κειμένου Αθηνάς Σχοινά)

 Ο Χρήστος Κεχαγιόγλου χαρτογραφεί τον δικό του εικαστικό κόσμο, μέσα θαρρεί κανείς από την ασυνόρευτη αθωότητα της παιδικής ματιάς και μιας πραγματογνωστικής παραδοξότητας, που οδηγεί σε νοσταλγίες κι αινίγματα, για τα περασμένα και τα μελλούμενα, για τα υποδεικνυόμενα και τα παρελκόμενα, για τα γνωστά επίσης και τα διαρκώς αποκαλυπτόμενα. Ένα ταξίδι από την ενδοχώρα μιας προσωπικής μνήμης, στην εικαστική κάθε φορά επιφάνεια του ζωγράφου. Εσωτερική φωταύγεια, ζωντάνια και χρωμοπλαστική σπαργή σε πρωτοφανέρωτους πάντοτε σχηματισμούς. Η ασυνόρευτη αυτή αντίληψη, μέσω της οποίας διαμορφώνει ο Χρ. Κεχαγιόγλου την ποιητικής δυναμικής εικονοπλασία του, μετατρέπει το μακρινό σε κοντινό γεγονός και το οικείο σε ανοίκειο.

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1960. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στη Θεσσαλονίκη, παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα ζωγραφικής με τον Νίκο Σαχίνη, στη συνέχεια σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στην Αθήνα και τέλος έκανε μεταπτυχιακές σπουδές φιλοσοφίας της τέχνης στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι μελετώντας τις σχέσεις κινηματογράφου και ζωγραφικής.

Έχει σκηνοθετήσει δεκάδες ταινίες και έργα βίντεο που παίχτηκαν στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και σε άλλα σημαντικά φεστιβάλ της Ευρώπης, καθώς και σε μουσεία και αίθουσες τέχνης.
 Έχει παρουσιάσει, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε 41 ατομικές και σε πάνω από εκατό ομαδικές εκθέσεις, την ζωγραφική του.
Το έργο του παρουσιάζεται σε δεκάδες βιβλία, καταλόγους, μουσικά άλμπουμ και εξώφυλλα πολλών σημαντικών εκδοτικών οίκων. Έργα του βρίσκονται σε πινακοθήκες, γκαλερί, μουσεία και μεγάλες συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΣΑΝΤΑΣ 0

Login

Create an account

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε ολόκληρο τον ιστότοπο, για τη διαχείριση της πρόσβασης στο λογαριασμό σας και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στη σελίδα πολιτική απορρήτου.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.