10 Χρόνια
Art Shop
Gallery
Exhibitions

Αγγελική Παπαδοπούλου

Φωτογραφία Πορτραίτου Αγγελικής Παπαδοπούλου

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στην Σχολή Κεραμικής του Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Θεσσαλονίκης, στο Istituto Statale d’ Arte per la Ceramica στη Φαέντζα της Ιταλίας,στη Fachhochschule Niederrehein, Ceramic Porzelain Design, στο Κρέφελντ της Γερμανίας.

Προσκαλεσμένη δίνει διαλέξεις και συμμετέχει σε συμπόσια και residence σε Ιδρύματα στην Ευρώπη, Αφρική και Ασία.   Το 2015 διακρίθηκε στον 53 Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κεραμικής με το ΙΙΙ βραβείο. Το 2017 πήρε μέρος στην XIII Βienal International de Ceramica Manises στην Ισπανία. Έργα της έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, Ευρώπη και Ασία

Από τις «μακαρούνες» του Αιγαίου στο σύγχρονο κεραμικό κόσμημα

Η κεραμίστρια Αγγελική Παπαδοπούλου πιστεύει στη σωματική σχέση με τον πηλό, και την ισχυρή θετική επίδρασή του στο ανθρώπινο σώμα, μετουσιώνει με καινοτόμο τρόπο τα υλικά της γης, σε μοναδικά αντικείμενα τέχνης που χαρακτηρίζονται από υψηλή αισθητική, τεχνική αρτιότητα και μοναδική φινέτσα.

Το ταξίδι με τις «Μακαρούνες»  του Αιγαίου ξεκίνησε από την πρόταση του Χώρου Τέχνης « Ώχρα Μπλε»  της Λήμνου   για την δημιουργία κεραμικών κοσμημάτων  που  αφορούν την παράδοση του  νησιού.   Η Λήμνος  υπήρξε ο μεγάλος  σιτοβολώνας του Αιγαίου.  Η τροφή για το σώμα και οι παραδοσιακοί τρόποι  παρασκευής τους  έγιναν έμπνευση για το πνεύμα.  Έτσι γεννήθηκαν τα σύγχρονα,   αφαιρετικά,  κεραμικά κοσμήματα της Αγγελικής Παπαδοπούλου, με πηλούς υψηλής φωτιάς και χρωστικές της γης. 

P r e c i o u s   E art h

Στην πορεία προστέθηκε μια δεύτερη  σπάνια  ενότητα  κοσμημάτων, η οποία  αναδεικνύει   την  αξεπέραστη ομορφιά της  φύσης του υλικού της αργίλου. Με μια ιδιαίτερη προσωπική τεχνική αναμιγνύει διαφορετικούς πηλούς  κάθε θερμοκρασίας  και μέσω της φωτιάς  πετυχαίνει  την μεταμόρφωσή τους σε πολύτιμα ενεργειακά  κομμάτια τέχνης  για το  ανθρώπινο σώμα από το άχρονο της γης.  

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΣΑΝΤΑΣ 0

Login

Create an account

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε ολόκληρο τον ιστότοπο, για τη διαχείριση της πρόσβασης στο λογαριασμό σας και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στη σελίδα πολιτική απορρήτου.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.