10 Χρόνια
Art Shop
Gallery
Exhibitions

Μικρές περιστροφικές μετακινήσεις κατόπιν αγωγής για την άγνοια

Ελένη Θεοφυλάκτου

Συμβαίνει με έναν μαγικό τρόπο, αυτονόητα, σχεδόν πριν το καταλάβεις. Το χέρι και η νόηση συλλειτουργούν αυτόματα. Και τότε χρωματιστά πουλιά παγιδεύονται σε ταβάνια, άλογα διακόπτουν τα όρια ενός χαρτιού , υφάσματα τακτοποιούν τον καμβά ενός ονείρου. Είναι δύσκολο να εξηγηθεί με τη λογική. Φαίνεται ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η δημιουργικότητα αρνείται μια τυπική ταξινόμηση. Φρενίτιδα ερωτημάτων και αλληλοεπικάλυψη απαντήσεων μεταμορφώνονται σε νέες ερωτήσεις. Πρόκειται για αναλαμπές ενός υπογείου ρεύματος που ενώνει τα πράγματα μυστηριωδώς σε μια δίνη γοητείας της ζωής ή αλλιώς σε μεταγλωττίσεις ρυθμών στο χαρτί, σε υφάσματα, σε ρούχα. Ή η καλλιτεχνική διαδικασία μπορεί να ακολουθεί και αντίστροφη πορεία.

Άννα Σπάρταλη

Εικαστικός/ Συγγραφέας

Φωτογραφία πορτραίτου Ελένης Θεοφυλάκτου

Ελένη Θεοφυλάκτου

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΣΑΝΤΑΣ 0

Login

Create an account

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε ολόκληρο τον ιστότοπο, για τη διαχείριση της πρόσβασης στο λογαριασμό σας και για άλλους σκοπούς που περιγράφονται στη σελίδα πολιτική απορρήτου.

Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.